Löysin Joulun paparitähti -blogista herkullisen näköisen kakun. En ollut vielä tehnyt kuivakakkua jouluksi, joten päätin kokeilla tätä ohjetta. Sellaisen muutoksen tein, että rusinat vaihdoin kuivatuksi karpaloiksi. Kirjoitan ohjeen tähän muistiin. Kakkua en ole vielä maistanut, mutta kakun kuorrutus maistui todella herkkuliselle. Odotan jo innolla kakun "korkkaamista". :)

Ohje:

 

200 g rasvaa
4 dl sokeria
3 munaa
6½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ dl kermamaitoa (Laitoin 1 dl kuohukermaa ja 1,5 maitoa)
1½ dl rusinoita (Laitoin saman verran kuivattuja karpaloita)
1½ dl mantelirouhetta
1 tl vanilliinisokeria
 
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
100 g rasvaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria
 
Rasvaa ja korppujauhota iso kuivakkuvuoka. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja rusinat toisessa astiassa sekaisin ja lisää seokseen. Lisää kermamaito. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
 

 

 
Tee kuorrutus kun kakku on jäähtynyt. Ruskista sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Ota kattila liedeltä, kun sokeri on ruskeaa. Tämä tapahtuu pian eli ole tarkkana. Lisää rasva ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja kiehauta seos koko ajan kattilan pohjaa myöten sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos seos näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia.
Se saa olla melko paksua. Levitä kuorrutusta ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu. Ripottele päälle halutessasi mantelirouhetta tai muita koristeita, ennenkuin kuorrutus jähmettyy.