Eilen oli melko kiireinen päivä. Lähdin puolenpäivän jälkeen hoitamaan asioita. Keskustassa suuntasin heti Vanhan joulumyyjäisiin, koska ajattelin, että siihen aikaa ei olisi ihan kauheasti väkeä. Ihmisiä oli kylläkin yllättävän paljon. Myyjäisissä ihailin rauhassa kaikkia ihania käsitöitä.

Äidille ostin Kirjava Kippura Sydänpikarin. Äiti ihastui tuollaiseen pikariin jo Lahden käsityömessuilla ja osti Tampereella Kädentaidot -messuilla yhden pikarin, muttei raaskinut ostaa montaa. Ilahduinkin kovasti, kun huomasin, että Kirjava Kippura tulee Vanhan joulumyyjäisiin. Kelpaisi kyllä minullekin nuo pikarit. Ovat todella ihania!

Pikari pakattiin kuvassa taustalla näkyvään kauniiseen lahjapussukkaan. :)

 

Joulumyyjäisissä oli muutenkin mukava tunnelma ja ihania joululahjaideoita. Suosittelen käymään, jos Helsingin keskustassa pyöritte. Myyjäiset jatkuvat 22.12. saakka.

Joulumyyjäisten jälkeen kiertelin monissa kaupoissa ja meinasin hermostua, kun en löytänyt aluksi Menolippu -peliä mistään. Olisi ollut mukava löytää se Sokokselta, sillä sinne minulla olisi ollut lahjakortti, mutta ei löytynyt. Löysin pelin Anttilasta ja Lautapelit.fi myymälästä (Kampissa). Peli tuntui kuitenkin todella hintavalta ja jätin sen vielä ostamatta. Nyt kyllä vähän harmittaa. Vielä kerran siis on mentävä sitä metsästämään. Anttilassa se taisi kuitenkin olla halvin, joten sieltä sen käyn jossain vaiheessa hakemassa. Sitä peliä voisi nimittäin jopa meidän kummankin vanhemmat innostua pelaamaan joulun aikana.

Tiimariin menin etsimään koreja, mutta en niitä löytänyt. Päätin, että tänä vuonna pakkaan herkut korien sijaan kauniisiin lahjakasseihin. Tiimarista löysin ihanan suklaatikkari-muotin. Se ei maksanut kuin 1,20 e, joten pithän se ostaa. Muotissa saa tehtyä 3 tikkaria kerrallaan.

Suklaatikkari-muotti

Päätin jo kaupassa, että teen tällaiset tikkarit kavereideni joulupaketteihin. Paljon on ideoita, mutta saa nähdä mitä ehdin toteuttaa. Eilen illalla kokeilin kuitekin yhden suklaatikkarin tekoa. Kaapista ei löytynyt kuin tummaa- ja maitosuklaata, joten siitä tikkarin valmistin. Lahjatikkareihin laitan varmaan valkosuklaata ja maitosuklaata.

Suklaatikkari

Eilen törmäsin Kädenjälkiä - handmade by Eva -blogissa todella hauskaan ideaan. Vessapaperihylsystä voi tehdä lahjapaketin. Tuli paketoitua aiemmin tekemäni korut tällaisiin paketteihin. Hylsypakettiin mahtui juuri hyvin yksi sydänriipus. Yhden paperipussipaketin jouduin tekemään, koska sekä vaahtokarkkikorvikset että sydänkoru eivät mahtuneet kovin hyvin tuollaiseen pakettin. Oli siitä jotain hyötyä, ettei ole jaksanut vessasta viedä tyhjiä hylsyjä roskiin aiemmin. ;)

Kolme lahjapakettia ja yksi koristeltu paperipussi.

Huh. Tästäpä tuli pitkä kirjoitus. Tänään olisi tarkoitus siivota ja laittaa vihdoin joulukortit valmiiksi. Pitää kuitenkin ottaa tuon siivoilun kanssa rauhallisesti, sillä olen vieläkin kipeä. Tämä flussa on kestänyt jo melkein kaksi viikkoa. Välillä on parempi olo ja välillä taas todella flussainen. Toivottavasti jouluna olisin terveenä. Eilinen kaupungissa pyöriminen ei ainakaan auttanut paranemista. No, koitan tänään ottaa rauhallisesta, vaikka se onkin vähän vaikeaa minulle näin joulun alla. :)