Tein kavereiden paketteihin hiukan herkkuja. Monessa blogissa on näkynyt ohje Rocky road -suklaapaloihin. Pitihän niitä itsekkin koittaa tehdä. Helppoahan tuo oli! Näillä lähtee varmasti makeannälkä. Itse söin pienen palasen eikä kyllä tehnyt mieli ottaa heti toista, vaikka yleensä suklaata syö useamman palan. Ohjeita oli todella monta, mutta itse katselin monia ohjeita ja hiukan sovelsin. Ohjeen määrät ovat siis viitteellisiä, sillä on mittaillut kovin tarkasti miten paljon mitäkin laitoin. Näihinhän voi laittaa lähes mitä tahansa, vaikka rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä.

200 g maitosuklaata

200 g tummaa suklaata

n. 60 g Omar karkkeja

n. 60 g cashew -pähkinöitä

n. 50 g suolapähkinöitä

n. 60 g vaahtokarkkeja

 

Paloittele Omar-karkit ja vaahtokarkit pieniksi paloiksi. Rouhi pähkinöitä hiukan pienemmiksi. Sulata pilkotut suklaat joko vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita välillä. Kaada sulanut suklaa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Lisää suklaan päälle karkit ja pähkinät. Painele varovasti palat kiinni suklaaseen. Laita suklaa jähmettymään kylmään. Leikkaa levystä sopivia paloja.

 

Näitähän minä niihin aiemmin päälystämiini rasioihin laitoin. Juuri sopiva määrä tätä herkkua mahtuu tuohon rasiaan. Jotain muuta vielä pitäisi keksiä näihin kavereiden joulumuistamisiin.

Suklaapalat rasiassa

Kaikki rasiat valmiina. Pyöreä on kertakäyttöinen pahvinen vuoka. Tämän isomman rasian annan kaverille, jolla on paljon pienempiä sisaruksia, jotka varmasti haluavat myös maistella tätä herkkua.