Olen jo monena vuotena tehnyt jouluksi konjakkisinappia itselle ja lahjaksi muille. Se on minusta herkullista kinkun kanssa. Kaupassa käydessäni unohdin kuitenkin käydä ostamassa konjakkia, joten jotain muuta piti keksiä. Aloin sitten etsimään potenttiaalista reseptiä ja hyvän oloinen ohje löytyi Kettuterroristit -blogista. Tänä vuonna sinappia maustaakin kahvi ja viski. Maistui mielestäni melko hyvältä, kun ennen purkittamista sinappia maistoin. Maut kuitenkin varmaan tasaaantuvat vielä jäähtyessä.

Ohje:

1 dl sinappijauhetta

1 dl sokeria

2 tl perunajauhoa

1 kananmuna

2 dl kuohukermaa

1/2 dl vahvaa kahvijuomaa

1-2 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl ruokaöljyä

2 tl balsamicoa

2-3 rkl viskiä

Sekoita kattilassa keskenään sinappijauhe, sokeri ja perunajauho. Lisää muut aineet, paitsi viski, ja sekoita tasaiseksi. Keitä seosta hyvin sekoittaen, kunnes se sakenee. Nosta kattila liedeltä, anna hieman jäähtyä ja mausta sinappi lopuksi viskillä. Purkita puhtaisiin ja lämmitettyihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä. Sinappi säilyy vähintään 2 viikkoa. (Kolme kirsikkapurkillista sinappia tästä ohjeesta tuli.)