Itse vietän aattona kotona joulua ja meille tulee koko lähisuku. Aamulla lähdemme käymään haudoilla ja sen jälkeen tuleekin lähes kaikki vieraat. Syömme jouluruuan iltapäivällä, juomme kahvit ja jaamme lahjat. Sukulaiset lähtevät usein melko ajoissa jatkamaan joulun viettoa omiin koteihinsa. Kun tämä virallinen osuus on ohi, siirryn yleensä avokkini kotiin. Heillä on aattona paljon myöhemmin ruoka, joten saavun juuri sopivasti kahville ja lahjojen jakoon. Mukavaa katsoa, kun muut avaavat (varsinkin oma kulta) annettuja lahjoja. Valvomme usein melko myöhään ja menemme lopulta nukkumaan kylläisinä ja onnellisina. Tänä vuonna siirrymme kuitenkin vielä minun vanhempien luokse, koska tänä jouluna avokkini kotona on niin paljon muita vieraita. Saamme siten nukkua rauhassa. :)

Siinä on puolensa, että pääsee viettämään joulua monessa paikkaa. On monta joulukuusta, jota ihailla, on hiukan erillaisia ruokia (teen kyllä usein avokin vanhemmille monia jouluherkkuja, joten kaikki eivät ole erillaisia) ja kummassakin paikassa on hiukan erillaiset perinteet.

Joulupäivät menevät yleensä rennosti telkkaria katsoessa ja välillä jossain kyläillessä. Yleensä vaan rentoudutaan. Saatetaan pelailla lautapelejä ja lukea kirjoja. Tänä vuonna ajattelin jatkaa kutomista, koska jäi yhdet sukat kokonaan kutomatta. Annan ne kaverille sitten tammikuussa. :)

Avokin kotona on ollut kuusi jo pitkän aikaa. Meille haetaan kuusi tänään ja se koristellaan illalla.