On ollut vähän kiireitä, jonka vuosi en ole ehtinyt tänne mitään laittaa. Nyt kuitenkin pitäisi suurin osa hommista olla tehtynä ja pitäisi vaan voida nauttia joulutunnelmasta. Tein tänä vuonna äidin kanssa piparirakennelmia. Tehdään äidin kummitytöille joka joulu jokin piparirakenelma. Tehdään myös aina kotiin ja tänä vuonna tein myös avokin kotiin piparirakennelman.

Piparirekiä olemme tehneet aiempinakin vuosina ja tänä vuonna tein reet äidin kummitytöille. Reen tekeminen on mielestäni jopa helpompaa kuin piparitalon tekeminen. Varsinkin se kasaaminen. Kaavat piparirekeen löytyy täältä. Rekien sisään laitetaan vielä karkkia. Koristelussa tarvitsisin kyllä vielä harjoitusta.

Reki kolmella porolla

Reki kahdella porolla

Jossain joululehdessä oli ohje piparilinnunpönttöön. Pitihän sitä päästä kokeilemaan. Melko vaikeaa oli saada osat pysymään ehjänä, mutta kyllähän siitä ihan hauska lopulta tuli. Tämä meni avokin vanhempien kotiin.

Lintukin on lentänyt pöntön luokse

Yhtään piparitaloa en tänä vuonna tehnyt. Olin ajatellut, että teen jo pikkujouluihin talon, mutta silloin oli liikaa kiireitä. Ehkä ensi vuonna sitten ehdin tehdä talonkin. :)

Enää kaksi yötä jouluun!