Tein viime jouluna mysliä äidilleni. Purkki tyhjeni hyvin nopeasti joulun jälkeen ja hän pyysi sitä lisää. Enpä ole saannut aikaiseksi. Nyt kuitenkin päätin tehdä taas satsin mysliä. Osa jää ehkä itselleni. Myslin tekeminen on todella helppoa ja saa laittaa juuri oman maun mukaan aineksia. Perusohje on, että noin 10 dl hiutaleita ja leseitä sekä 5-6 dl pähkinöitä ja siemeniä, riippuen siitä miten pähkinäistä myslistä haluaa. Tällä kertaa tein myslin näin.

 

Myslipurkki

 

6 dl kaurahiutaleita

2 dl ruishiutaleita

2 dl ruisleseitä

1 dl mantelirouhetta (tai -lastuja murskattuna)

2 dl hasselpähkinäruohetta

2 dl cashewpähkinää rouhittuna

reilu kourallinen auringonkukansiemeniä

kourallinen kurpitsansiemeniä

1 tl kanelia

ripaus suolaa

1 dl öljyä

3 rkl hunajaa

Sekoita hiutaleet, leseet pähkinät, suola ja kaneli. Kaada leivinpaperilla suojatulle pellille. Sekoita öljy ja hunaja. Kaada pellille ja sekoita seos hyvin kuivien aineiden kanssa. (Itse sekoitan käsin.) Paahda 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia välillä sekoittaen (Itse sekoittelin kolme kertaa). Anna seoksen jäähtyä. Lisää kuivattuja hedelmiä/marjoja oman maun mukaan.

 

Mysliin lisäsin: reilusti rusinoita, aprikoosia paloina, kuivattua ananasta ja papaijaa.

Pakkasin myslin isoon lasipurkkiin ja huomasin, ettei minulle jäännytkään kovin paljon mysliä. No, pitänee tehdä tammikuussa itselle lisää. Maistoin äsken hiukan tuota mysliä ja maistui mielestäni todella hyvälle. Purkinkanteen liimasin punaisen lapun, jossa lukee "Hedelmä mysli" ja purkin ympärille kietaisin kultaisen nauhan. Jos olisin tehnyt jollekin muulle kuin äidilleni, olisin varmaan kirjoittanut vielä johonkin mitä mysli sisältää.

 

Ps. Pakko vielä vinkata yhdestä hyväntekeväisyyskamppanjasta, josta luin H! Helsinki-info lehdestä, vaikka itse en tähän ehdikkään osallistua. Home Instead Seniorihoivan joulukukkakamppanja järjestetään Helsingin kaupungin kotihoidon sekä muutaman keskustassa sijaitsevan kukkakaupan kanssa. Kotihoito on valinnut kukkalähetyksen saajiksi yksinäisiä ja vähävaraisia vanhuksia, jotka erityisesti ilahtuvat siitä, että joku muistaa. Kukkalahjoituksen voi tehdä keskustan Kukka-Bukett -liikkeissä (Lasipalatsi, Sähkötalo, Kampin keskus ja Runebergin Kukka Dan Ward ) 18.12. asti. Kukat toimitetaan vanhuksille joulunalusviikolla. Lisätietoa täältä. Eli jos huomenna on jouluostoksilla Helsingin keskustassa ja haluaan ilahduttaa yksinäistä vanhusta jouluna, voi suunnata vielä tekemään kukkalahjoituksen. :)