Itselläni tulee varsinkin jouluisin sellainen olo, että olisi kiva auttaa niitä, joilla ei ole ihan kaikkea jouluisin. Aiempina vuosina tämä ajatus on jäännyt vain ajatukseksi, mutta tänä vuonna ajattelin myös tehdäkin jotain. Ajattelin myös teille lukijoille laittaa näistä keräyksistä hiukan tietoa, jos joku vaikka myös innostuisi auttamaan. :)

Itse en istu kovinkaan ison rahavuoren päällä, joten pidän ajatuksesta, että voin auttaa jotenkin muuten, kun lahjoittamalla rahaa. Tietenkin rahalliset lahjoitukset ovat tärkeitä. Tässä kuitenkin pari ideaa, johon voisit tehdä paketteja tai tehdä rahallisia lahjoituksia.

Vielä ehtii koota erillaisia paketteja. :)

 

Vaaka ry Joulukeräys

Vaaka ry on jo monena jouluna kerännyt lahjoja vähäosaisille. Tänä vuonna joulukeräyksen kohteet ovat pääosin kotimaisia. Joulupaketteja kerätään vähävaraisille lapsiperheille ja vanhuksille sekä muille tarvitseville. Paketit löytävät perille yhteistyössä eri paikkakuntien vastaanottokeskusten, lastenkotien, ensi- ja turvakotien tai seurakuntien diakoniatyön kautta.

Joulupaketin sisältö:

- 2 lämmintä talviasustetta (pipo, lapaset, sormikkaat, kaulahuivi tai villasukat)

- noin 150 g painava suklaalevy tai karkkipussi

Asusteiden tulee ehdottomasti olla uusia, joko itse tehtyjä tai ostettuja. Asusteiden tulee olla keskenään samankokoisia eli yhteen pakettiin esim. pikkuvauvalle sopivat asusteet ja toiseen teinipojalle sopivat asusteet. Asusteet ja makeinen pakataan läpinäkyvään pakettiin esim. minigrip-pussiin tai sellofaaniin. Makeisissa tulee olla päiväystä ensi vuoden puolelle saakka.

Jos puikot eivät ole se oma juttu, voi keräykseen osallistua myös pelkillä makeistuotteilla.

Joulupaketteja kerätään 15.9-30.11.2011

Lisätietoa sekä muuta tietoa Vaaka ry:stä täältä.

Itse olen jo kutonut jonkin verran sukkia tätä varten. :)

 

 

Patmos Operaatio joulun lapsi

Patmos Lähetyssäätiön Joulun Lapsi -keräys toteutuu nyt 16. kerran. Patmos aloitti vuonna 1995 viemällä joulupaketteja Bosniaan. Näiden vuosien aikana joulupaketteja on annettu yli 130 000. Tämän lisäksi on Patmos Lähetyssäätiö on jakanut humanitaarista apua useissa kohteissa ympäri vuoden.

Joululahjoja viedään Moldovaan ja Romaniaan, ja jaetaan kolmelle ikäryhmälle, 2-4 vuotiaat leikki-ikäiset, 5-9 vuotiaat koululaiset ja 10-14 vuotiaat isommat koululaiset.

Paketti kootaan kenkälaatikkoon. Eri ikäisten lasten paketteihin tulee hiukan erillaisia tarvikkeita. Kokoamisohjeet löydät täältä.

Patmos on kristillinen lähetyssäätiö. Itse en ole kaikissa asioissa samaa mieltä tämän järjestön kanssa, mutta koska apu menee selvästi perille, haluan tehdä tännekin pari pakettia. Itselläni on melkein yksi paketti jo koossa.

Lisätietoa Operaatio Joulun lapsesta täällä.

Paketit tulee toimittaa 13.11. menessä keräyspisteisiin tai postittaa viimeistään 21.11.


Hyvä Joulumieli

 

Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyy tänä vuonna 18.11.2011 ja päättyy jouluaattona.

Keräys auttaa kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä. Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Suomen Punaisen Ristin, YLE Radio Suomen ja Ykkösen aamu-tv:n yhdessä Keskon kanssa järjestämä keräys toteutetaan jo 15:nnen kerran.

Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla haluamansa summan Hyvä Joulumieli -tilille tai voi soittaa keräysnumeroon. Lisätietoja löytyy täältä.

Voi olla, että tänne tulee lahjoitettua jokunen euro veronpalautusrahoista. On kuitenkin mielestäni sen verran tärkeä keräys. :)

 

Jos teillä on tietoa muista hyväntekeväisyystempauksista tai keräyksistä, jotka liittyvät jouluun, saa minulle vinkata asiasta. Itse odottelen ainakin vielä tietoa siitä aikooko HelsinkiMissio ja Tiimari kerätä tänäkin vuonna kortteja vanhuksille.

Nyt taidan siirtyä telkkarin ääreen kutomaan. Mukavaa sunnutai-iltaa kaikille! :)